8 Mayıs 2013 Çarşamba

Bebek ve Yüzme: Erken girişimin sonraki motor yeteneklere etkileri - Araştırma

Norveç Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Psikoloji Profesörlerinden Hermundur Sigmundsson ve Lancaster Üniversitesi (İngiltere) Psikoloji Profesörlerinden Brian Hopkins tarafından "Child: Care Health and Development" dergisinin Mayıs 2010 ayı nüshasında yayınlanan çalışmaya göre, bebeklerin yüzmesi onların denge ve hareket gelişimini olumlu yönde etkiliyor.

Profesör Sigmundsson'un ülkesi İzlanda'da yapılan, 19 yüzen ve 19 yüzmeyen bebeğin katıldığı araştırmada, 2-7 aylık bebekler 5 yaşına geldiklerinde çeşitli fiziksel testlere tabi tutuldular. Sonuçlar araştırmacılara göre oldukça netti. 

Sigmundsson'a göre, bu özel eğitimin hayatın ilerleyen döneminde yarattığı etkiyi görmek oldukça heyecanlandırıcı. Gelişim; olgunlaşma, büyüme, deneyim ve öğrenme arasında  dinamik bir etkileşim ve bu çalışma öğrenme yönünü asla hafife almamalıyız.  

Çalışmanın özetine http://www.ntnu.edu/news/babyswimming adresinden, çalışmaya ise Sigmundsson, H. and B. Hopkins. 2010. Baby swimming: exploring the effects of early intervention on subsequent motor abilities , Child: Care Health and Development. 36:3, 428-430. DOI: 10.1111/j.1365-2214.2009.00990.x 'den ulaşabilirsiniz
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder